Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Ένας πελάτης ήταν 87(...) ενδεδυμένος το φαρδύ ράσο τού θανάτου

3.500 παιδιά κάτω των 15 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από κακομεταχείριση, κακοποίηση και παραμέληση, στον Βιομηχανικό Κόσμο.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, μόνο το 2000 υπήρξαν 57.000 θάνατοι παιδιών κάτω των 15 ετών σε όλο τον κόσμο που αποδίδονται σε δολοφονία.


Η εικόνα “http://www.discussion.gr/images/lovekids.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

Για παιδιά κάτω των 5 ετών που ζουν σε χώρες με υψηλό εισόδημα το ποσοστό θανάτων από κακομεταχείριση υπολογίζεται σε 2,2 στα 100.000 για τα αγόρια και 1,8 στα 100.000 για τα κορίτσια. Σε χώρες με μέσο και χαμηλό εισόδημα το ποσοστό είναι διπλάσιο με τριπλάσιο - 6,1 στα 100.000 για τα αγόρια και 5,1 στα 100.000 για τα κορίτσια. Τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών παιδιών κάτω των 5 ετών τα συναντάμε στην Αφρική - 17,9 στα 100.000 για τα αγόρια και 12,7 στα 100.000 για τα κορίτσια.
http://www.olimazi.eu/db/articleimgs/00001199.jpg
Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
Η σκουρόχρωμη μπάρα του πίνακα απεικονίζει τον ετήσιο αριθμό θανάτων παιδιών από κακομεταχείριση συνδυασμένο με τους θανάτους που είναι ταξινομημένοι ως «απροσδιορίστου πρόθεσης». Τα ποσοστά είναι στρογγυλοποιημένα και αφορούν παιδιά κάτω των 15 ετών ενώ εκφράζονται ανά 100.000 παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας. Η διαφανής μπάρα απεικονίζει την κατάταξη των χωρών χωρίς να συμπεριληφθούν θάνατοι ταξινομημένοι ως «απροσδιορίστου πρόθεσης».


Δράστες της σωματικής κακοποίησης των παιδιών
Η εικόνα “http://www.unicef.gr/reports/rc05/rc05_02.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.


συνηθέστερες μορφές κακοποίησης;
• Η σωματική κακοποίηση
• Η σεξουαλική κακοποίηση
• Η συναισθηματική κακοποίηση
• Η παραμέληση και η έκθεση σε κίνδυνο
• Η εκμετάλλευση
Είδη καταγγελιών

Η εικόνα “http://www.hamogelo.gr/files/statistika%20k.y/katagelies5.gif” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

Δεν είναι μόνο που τρόμαξα και αναστατώθηκα πολύ με το ίδιο το γεγονός, τόσο που ξέρω πως θα κοιμηθώ πάλι απόψε το βράδυ -σε στάση εμβρύου. Μια μάνα; Τα παιδιά της; Και όλοι αυτοί οι πελάτες που πληρώνανε λέει απο 50 έως 300 ευρώ για να βασανίσουνε και να γαμήσουνε απο μπρός, απο πίσω, απ΄το στόμα ένα μικρό παιδί; Να το αλυσοδένουνε, να τού φοράνε περιλαίμια όπως βάζουμε στούς σκύλους, να το δένουνε με σύρματα και δερμάτινα λουριά, να το χτυπάνε. Και όλ΄αυτά σε μια κοινωνία πάλι “κλειστή”, λέει το ρεπορτάζ, που σίγουρα πολλά είχε καταλάβει και, πάλι, δεν μιλούσε, πάλι είχε καταχωνιάσει το αποτρόπαιο στο υπόγειο της ψυχής και της κοινής ζωής στη γειτονιά, πολύ βαθειά, κουκουλωμένο όσο γίνεται περισσότερο.
(...)

Αυτός είναι ο Χριστός στον Σταυρό, αυτά τα παιδάκια και όλοι οι βασανισμένοι του κολασμένου τούτου κόσμου. Κάνω τον σταυρο μου, τι άλλο να κάνω. Και βαθειά μέσ’ στην ψυχή μου ψυθιρίζω με απόλυτη επίγνωση πως αυτά τα παιδιά είναι ο Χριστός που θα γεννηθεί σε δέκα μέρες.

Χριστέ μου - τα Πάθη Σου.
Αυτό μόνο μπορώ να πώ.

Άρης Δαβαράκης
όλο το κείμενο έδώ


[child_2.jpg]

Το αυτονόητο! Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση;
Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενηλίκου με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη γιατί τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να συγκατατεθούν σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.
Από το χαμόγελο τού παιδιού. Όλο το κείμενο εδώ