Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Ταξίδι στην Αρμενία....

Άνθρωποι στην Αρμενία ξυλοκοπούνται και φυλακίζονται εξαιτίας των πιστεύω τους. Μέλη της θρησκευτικής οργάνωσης Μάρτυρες του Ιεχωβά πέφτουν όλο και περισσότερο θύματα καταπατήσεων των δικαιωμάτων τους στην ελευθερία της έκφρασης, της συνείδησης και στην προσωπική ελευθερία, ανέφερε η Διεθνής Αμνηστία σε νέα έκθεσή της.

Η έκθεση «Αρμενία: Ο φόβος της ελευθερίας της συνείδησης και της ανεξιθρησκίας: παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Μαρτύρων του Ιεχωβά» αναφέρει τις ανησυχίες της διεθνούς οργάνωσης σε σχέση με τις διακρίσεις κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι υπολογίζονται σε 9.000 στη χώρα. Στο επίκεντρο των ανησυχιών βρίσκονται τα ζητήματα των αντιρρησιών συνείδησης και της ατιμωρησίας που σχετίζεται με τις σωματικές επιθέσεις κατά Μαρτύρων του Ιεχωβά.

http://www.paintersforhumanrights.org/images/paintings/universal_map_NWolinska.jpg

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις αρχές της Αρμενίας:
  • να θεσπίσουν μια πραγματικά μη στρατιωτική και μη τιμωρητική εναλλακτική υπηρεσία στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία,
  • να διασφαλίσουν την άμεση, πλήρη και αμερόληπτη διερεύνηση των επιθέσεων και να κάνουν διώξεις κατά των υπευθύνων για τις επιθέσεις ως πρώτο βήμα για να σταματήσει η ατιμωρησία όσων βιαιοπράγησαν κατά Μαρτύρων του Ιεχωβά,
  • να διασφαλίσουν ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και άλλες εγγεγραμμένες θρησκευτικές ομάδες μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους χωρίς διακρίσεις και χωρίς εμπόδια.
Η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί αντιρρησία συνείδησης κάθε άνθρωπο που, για λόγους συνείδησης ή βαθιάς πεποίθησης, αρνείται να εκτελέσει υπηρεσία σε ένοπλες δυνάμεις ή να έχει οποιαδήποτε άλλη άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε πολέμους ή ένοπλες συγκρούσεις. Περιλαμβάνονται και οι κληρωτοί ή επαγγελματίες στρατιώτες που αναπτύσσουν αντίρρηση συνείδησης μετά την κατάταξή τους στις ένοπλες δυνάμεις. Σε κάθε περίπτωση που ένα τέτοιο άτομο τίθεται υπό κράτηση ή φυλακίζεται αποκλειστικά και μόνο επειδή του έχουν στερήσει ή αρνηθεί το δικαίωμά του να δηλώσει αντίρρηση συνείδησης ή να υπηρετήσει μια γνήσια πολιτική εναλλακτική υπηρεσία που δεν είναι τιμωρητικής ή μεροληπτικής διάρκειας ή φύσης, η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί τον άνθρωπο αυτόν κρατούμενο συνείδησης και ζητά την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή του.
Ολόκληρη η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας εδώ

http://karotomastigio.files.wordpress.com/2007/10/middle_east2_95.jpg

Στη κεντροδυτική Ασία, μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας, μεταξύ Γεωργίας, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν και Τουρκίας.
Πριν την σχετικά πρόσφατη ανεξαρτησία της αποτελούσε αυτόνομη δημοκρατία της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης με επίσημο όνομα Χαϊκάκαν Σοβετάκαν Σοτσιαλιστάκαν Χανραπετούτιουν (Haitakan Sovetakan Sotsialistakan Hanrapetoutioun).
Η γεωγραφική θέση της ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, με τα πετρέλαια της Κασπίας και τον ιστορικό «Δρόμο του Μεταξιού», καθιστά τον Καύκασο μία περιοχή στρατηγικής σημασίας για τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Ιράν.

Click to view full size image
Πληθυσμός: 2,9 εκ.
Πληθυσμός κάτω από το όριο της φτώχιας: 34,6%
Ποσοστό παιδικής θνησιμότητας: 32/1000
Προσδόκιμο ζωής στη γέννηση: 71,84


Η εικόνα “http://www.galenfrysinger.com/Photos/armenia53.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.