Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Ο δρόμος προς τον Θεό, υπό επιτήρηση...

"Πώς πηγαίνουμε παρακαλώ στο θεό;" είναι ο τίτλος τού παιδικού βιβλίου τού Dr. Michael Schmidt-Salomon , για το οποίο πολύς ο λόγος τελευταία στη Γερμανία.



Το βιβλίο, λόγω τού περιεχομένου του, ενδέχεται να μπεί στη λίστα των επικίνδυνων βιβλίων για τη νεολαία και ως εκ τούτου, θα τού απαγορευτεί η διαφήμιση και η προβολή σε εκθέσεις και βιτρίνες βιβλιοπωλείων και θα πωλείται μόνον σε ενήλικες. Χαρακτηρίστηκε "επικίνδυνο"- "ακατάλληλο για ανηλίκους", καθώς, εκθέτει τα παιδιά σε αντιθρησκευτικό φανατισμό! Οι απορίες που έχει, λοιπόν, το μικρό γουρουνάκι μπήκαν στο στόχαστρο κι έφεραν την αντίδραση της εκεί εκκλησίας, χωρίς, όμως, φανατισμούς, κορώνες και πομφόλυγες από άμβωνος και μη!! Τηρουμένων των αναλογιών, ποια αντιμετώπιση θα υπήρχε, άραγε, στα καθ' ημάς;



Ο Δρ. Michael Schmidt Salomon, γεννήθηκε το 1967, είναι φιλόσοφος, συγγραφέας, μουσικός και κοινωνιολόγος, πρόεδρος τού ιδρύματος Giordano Bruno - ίδρυμα για την προώθηση του εξελικτικού ανθρωπισμού- στο οποίο ανήκουν πολλοί γνωστοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και καλλιτέχνες. Το ίδρυμα διακηρύσσει το ανθρωπιστικό αίτημα της «ειρηνικής και ίσης διαβίωσης μαζί των ανθρώπων».

Η ιστοσελίδα τού συγγραφέα εδώ
Η ιστοσελίδα τού ιδρύματος εδώ

Ενδιαφέρων τόπος και συνέντευξη τού συγγραφέα εδώ

http://www.schmidt-salomon.de/rabbibischofmufti.jpg