Βάση
12 αβγα
250 γρ, ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
150 γρ. κακάο
μπέικιν
ξύσμα πορτοκαλιού
Γέμιση
500 γρ. φυτική κτέμα σαντιγί
1 βάζο μαρμελάδα βατόμουρο
5 κ.σ. κονιάκ
200 γρ φρέσκα βατόμουρα
Επικάλυψη
6 ασπράδια
5 κ.σ. ζάχαρη
Βάση-Παντεσπάνι
Χτυπάμε τ' ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα- αλεριού, κακάο, μπέικιν- και τη μαρέγκα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο κι αλευρωμένο ταψί 24 εκ. στους 170 για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε.
Το χωρίζουμε σε τρεις πάτους
Γέμιση
Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα, να ρευστοποιηθεί, και προσθέτουμε το κονιάκ.
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο σε σταθερή βάση που μπαίνει στον φούρνο και αλείφουμε με την μισή ποσότητα μαρμελάδας, προσθέτουμε από πάνω τη μισή σαντιγύ και ρίχνουμε λίγα βατόμουρα. Τοποθετούμε από πάνω τον δεύτερο πάτο και ξαναστρώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα, σαντιγή και βατόμουρα. Τοποθετούμε και τον τρίτο πάτο.
Επικάλυψη
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα τ' ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Στρώνουμε με το κουτάλι την μαρέγκα πάνω και γύρω από το γλυκό. Το ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 7 min. Μπορούμε να προσθέσουμε βατόμουρα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή και γλυκιά Χρονιά!!!