Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Τάρτα λαχανικών

Η ζύμη

3 φλυτζάνια αλεύρι

1 φλυτζάνι Βιταμ

1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

1 αυγό

8 κουτάλια κρύο νερό

λίγο αλάτι

Σ' ένα μπολ «δουλεύουμε» τα υλικά μέχρι να ενωποιηθούν και δημιουργούμε μια μπάλα. Βάζουμε τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες.

Η γέμιση

1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια

3 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κυβάκια

2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
2 φλιτζ. τσαγιού μοτσαρέλα σε κυβάκια
μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 7-9 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινο κουτάλι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μοτσαρέλα, το κάρι και το μείγμα των λαχανικών. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά. Στρώνουμε το φύλλο ζύμης σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτα και καλύπτουμε και τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε μερικά σημεία τη ζύμη για να φουσκώσει ομοιόμορφα. Απλώνουμε το μείγμα με μία σπάτουλα πάνω στο φύλλο και ψήνουμε για 40-60 λεπτά.

Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή κρύα.